Почти година след катастрофата с автобус с мигранти в Бургас, при

...
Почти година след катастрофата с автобус с мигранти в Бургас, при
Коментари Харесай

Майката на загиналия при катастрофата с мигранти полицай в Бургас: Няма наказани, няма обвинени

Почти година след злополуката с рейс с мигранти в Бургас, при която загинаха двама служители на реда, наказани работещи в МВР няма. Голяма част от 16-те чиновници на „ Гранична полиция ”, за които служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев увери, че ще бъдат осъдени - са оправдани, показва Нова телевизия.

На 25 август предходната година рейс, пренасящ 47 незаконни мигранти, опустоши полицейски автомобил, в който бяха двамата полицаи Атанас Градев и Йордан Илиев. На 3-и ноември Демерджиев съобщи, че дейностите на 16 служители са довели до случая.

Още тогава отчет уточни, че неналичието на връзка сред обособените звена е довела до нещастието и 16 чиновници са отстранени за това. Част от тях се пенсионираха и напуснаха системата непринудено, други са обжалвали наказанията си и съдът ги е признал за почтени. На дребна част делата към момента са в съда.

„ В огромната си част, съвсем 95%, нямат никаква връзка със самия случай. Бяха намерили официални нарушавания от чиновници и бяха осъдени, тъй като трябваше да се отговори или за пред обществото, че има някакви дейности от управлението на Министерство на вътрешните работи. Или по този метод да се прикрият други дейности на висши ръководители в Министерство на вътрешните работи ”, сподели зам.-председателят на СФСМВР Генади Тенев.

За пръв път пред NOVA приказва майката на единия от починалите - Атанас Градев. „ Дълбоко съм разочарована, че няма никакво деяние. Нищо не са създали, няма никакво наказание. Просто може би са ги преместили от едното място на другото, но няма осъдени, няма упрекнати ”, показа Керанка Градева.

Журналисти, другари на другия умрял - Йордан Илиев, недоволстват от дейностите на Демерджиев.

„ Той пристигна на погребението на двамата наши служители на реда, наприказва едни неща, които бяха чист пиар. Около 15 дни по-късно за малко бяха арестувани тези 16 души. Между тях няма осъдени, в противен случай, има освободени по тяхно предпочитание от постовете. Това са огромните началници на районните дирекции на „ Гранична полиция ” в Елхово и в Бургас. Те си отпътуваха с по едни 60 000 - 70 000 лева Това са към 20 работни заплати при пенсиониране. Разбирате ли за какъв цинизъм приказвам ”, акцентира гл. редактор на „ Флагман ” Катя Касабова.

Семействата на починалите очакват възмездие след правосъдния развой. „ Нека да мине главното дело и тогава към този момент ще решаваме какво ще вършим. Но няма да оставя тези хора ненаказани, тъй като ми обърнаха живота на 360 градуса ”, добави майката на Атанас Градев.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР